Exkluzivní Singapur a Kuala Lumpur v termínu 12.-23.7.2024

Zeptat se nebo rezervovat Chcete poznat Singapur a Kuala Lumpur? Nyní máte jedinečnou příležitost vydat se tam s českým průvodcem
  • zájezd je organizován naším partnerem,v případě zájmu se k zájezdu připojit Vás s ním rádi propojíme
  • nabízená cena se může lišit v momentu objednání z důvodu cen za letenky
  • minimální počet účastníků je 6 osob, pokud kapacita nebude naplněna, zájezd se neuskuteční

Délka zájezdu: 12dní

Termíny a ceny naleznete zde.

Na světě jsou spousty úžasných staveb. Od egyptských pyramid, přes balijské chrámy, středověké mosty až po italské paláce. Ale moderní architektura má také něco do sebe. Kdo má rád vysoké domy z oceli a skla, užije si jak na Manhattanu, tak i v Dubaji nebo v Tokiu.

Malajci se snaží zastavět každý volný metr, a tak do výšky rostou nádherné stavby, ze kterých jsou ohromující výhledy, třeba z terasových barů hotelů v Kuala Lumpur. V Singapuru se také staví, ale tam je to naopak. Všude co nejvíc místa, hodně volných ploch, výhledů, prostoru a elegance. Singapur je město jako z budoucnosti. Všechno perfektně funguje, doprava jezdí na vteřiny, na zemi neuvidíte jediný papírek nebo nedopalek.

A hotel Marina Bay Sands? To je prostě zázrak, stavba od mimozemšťanů. Kdo jiný by vymyslel na střeše hotelu v 58. patře dvě stě metrový bazén s výhledem na celé město? Hotel má 2.500 pokojů a být v něm, aspoň chvíli, je zážitek na celý život.

Ostrov Sentosa je oblíbeným cílem jednodenní výletů, ale většina návštěvníků míří do Universal Studios, takže jsou pláže přímo stvořené pro koupání. Singapurská ZOO je vyhlášená nejen jako 3. nejkrásnější na světě a letiště Changi? To vede žebříčky už několik let po sobě.

To v Kuala Lumpur si užijete nejvíc jídlo. Vyhlášená Jalan Alor vám nabídne všechny chutě a vůně světa, včetně té „nejhroznější", linoucí se z ovoce durian. Petronas Towers jsou ikonická dvojčata krásná ve dne a ještě krásnější v noci. A vidět město z výšky při jízdě monorailem je zážitek sám o sobě, stejně jako návštěva jeskynního komplexu Batu Caves nebo Botanické zahrady.

Obě města jsou dynamická, moderní, zábavná a „chutnají". A nejlépe je poznáte současně!

Nevyhovuje vám tento program?
Rádi vám ušijeme zájezd na míru.

Zadat požadavky na vlastní program

varianta s česky mluvícím průvodcem

Termín
12.07.2024 - 23.07.2024
Počet dní
12
Min. počet osob:
6
Cena za osobu od*
69 971 Kč
Rezervovat

*cena se odvíjí od aktuálních cen na konkrétní termín

Cena zájezdu zahrnuje:

  • letenku včetně tax, poplatků a příručního zavazadla
  • pojištění CK proti úpadku
  • transfery do hotelů a zpět na letiště
  • 5 noci se snídaní ve čtyřhvězdičkovém hotelu v Singapuru
  • veškeré jízdné po městě (metro, bus, taxi,ferry)
  • celodenní výlet na ostrov Sentosa, vyhlídkovou plavbu Singapurem, návštěvu ZOO, vstup na vyhlídku Marina Bay Sands, vstup do Gardens
  • jednosměrnou jízdenku Singapur – Kuala Lumpur
  • 4 noci se snídaní v pětihvězdičkovém hotelu v Kuala Lumpur
  • jízdné v rámci programu, vstup na Menara TV věž
  • průvodcovské a asistenční služby po celou dobu pobytu

Cena zájezdu nezahrnuje:

  • cestovní pojištění (individuální nabídka)
  • stravu během dne
  • aktivity mimo program

Malajsie

Úvod: 

Malajsie je asijská země skládající se ze dvou částí: Malajského poloostrova, který je součástí asijského kontinentu a žije zde většina malajské populace, a ostrova Borneo, o ten se dělí s Indonésií a sultanátem Brunej.
Malajsie je země plná kontrastů, čekají tu na vás nejvyšší dvoj-mrakodrapy na světě Petronas Twin Tower, deštné pralesy i hory. Celoročně příjemné klima, atraktivní pláže a kouzelné ostrovy přímo vybízejí k dovolené.

Počasí:

Malajsie se vyznačuje typicky tropickým podnebím, v průběhu roku je v zemi horko a vlhko. Roční teploty se pohybují kolem 24 – 34°C, obecně je na horách více chladněji než v nížinách. 

zima: vrchol zimy připadá na začátek prosince
léto: červen, červenec, srpen 
období sucha a dešťů: Vydatné srážky jsou rozloženy během celého roku, málokdy však prší celý den. Nejvíce srážek bývá v období říjen- duben.

Kdy nejlépe jet: 

Při cestě do Malajsie je dobré se vyhnout hlavní turistické sezoně, která začíná v prosinci a končí v lednu. Je to hlavně v období Vánoc a oslav nového roku. Od října do dubna se doporučuje vyhnout se východnímu pobřeží kvůli monzumům, východní ostrovy jsou v této době uzavřené. Malajsii jinak můžete navštívit v kterémkoliv jiném období, protože protože počasí je teplé a slunečné po celý rok.

Časový posun oproti ČR: 

+ 8 hodin vůči středoevropskému času.

Očkování: 

Povinná nejsou žádná očkování. Pouze se doporučuje očkování proti žloutence typu A a B a břišnímu tyfu.

Měna: 

Malajsijský ringgit (MYR), aktuální kurz: 1MYR=5,77 CZK (ke dni 19.12.2015)

Upozornění:

elektrická síť: napětí i frekvence se shoduje s Evropou

Vodu a nápoje požívejte jen originálně balené. Podcenit by se také nemělo působení slunce, protože úpaly a úžehy jsou nejčastějšími zdravotními problémy.

MZV ČR v březnu 2012 upozornilo, že ve státě Sarawak na bornejské části Malajsie onemocnělo v krátké době přes 2500 osob syndromem HFMD (anglicky: hand, foot and mouth desease), MZV ČR proto doporučilo, aby čeští občané, kteří cestují do této destinace věnovali pozornost osobní hygieně a potravinám, které konzumují. 

Zajímavosti:

Malajsie se může chlubit velkým počtem vápencových jeskyní. V mnoha z nich se nacházejí archeologické památky, jiné mají mystickou atmosféru a jsou využívany jako chrámy. K nejznámějším patří Gua Kelam v Perlisu.

Vízová povinnost:

Občané ČR nepotřebují pro pobyt na území Malajsie do 90 dnů víza.

Důležité kontakty:

Velvyslanectví Malajsie v ČR

Na Zátorce 675/3016000 Praha 6 – Bubeneč
Tel.: 234 706 611
Fax: 296 326 192
 
Velvyslanectví ČR v Malajsii 

Embassy of the Czech Republic
32, Jalan Mesra Off Jalan Damai
Kuala Lumpur
55000
Tel.: 00603/21427185
Email: kualalumpur@embassy.mzv.cz
Web: www.mzv.cz/kualalumpur

 

 

Říkají o nás

„Vaši cestovní kancelář mohu každému vřele doporučit a také to tak dělám. Cestoval jsem s vámi již podruhé do USA, vždy na měsíc, a byl jsem naprosto spokojený. Vše vždy vyšlo na jedničku - nabízené okruhy, možnost vidět ještě jiná města, prodloužit si na některých místech pobyt, přelety mezi jedn...“ (více)
„Vaši cestovní kancelář mohu každému vřele doporučit a také to tak dělám. Cestoval jsem s vámi již podruhé do USA, vždy na měsíc, a byl jsem naprosto spokojený. Vše vždy vyšlo na jedničku - nabízené okruhy, možnost vidět ještě jiná města, prodloužit si na některých místech pobyt, přelety mezi jednotlivými destinacemi, kvalitní ubytování a to vše v přijatelných cenách. Dokonce jsem se na vás obrátil s prosbou o překlad podrobného itineráře, který přišel v angličtině, a vy jste mně bezprostředně vyhověli. Za to patří speciální dík paní Jirkovcové. Zkrátka vše perfektně klaplo podle našich představ a vámi nabízených služeb. A malý dodatek - vy snad umíte i to počasí zařídit!“
– Marcel Vašinka
Zobrazit všechna doporučení...
Pronajmout si auto
Zakoupit vízum
Zakoupit letenku

Ochrana vašeho soukromí

Souhlasím

Tento web využívá cookies ke sledování vašeho chování na webu a získávání statistických informací o návštěvnosti.

Kliknutí na tlačítko „Souhlasím“ nebo kamkoliv mimo toto oznámení vnímáme jako udělení souhlasu s využíváním cookies
a předáním údajů o vašem chování na webu provozovatelům sledování návštěvnosti. Podrobnosti najdete v podmínkách ochrany osobních údajů.