Vízum

Víza Kanada

Zeptat se nebo objednat Na víza jsme specialisté. Vízovým servisem se zabýváme již téměř 10 let a vlastníme nezbytné know-how, které vám pomůže dané vízum získat.

Co je nutné k vyřízení víza do země Kanada?

Podmínky pro udělení eTA:

  • Cestovní pas platný nejméně po dobu šesti měsíců po vaší zamýšlené návštěvě.
  • Jste občanem nebo příslušníkem země, jež se účastní bezvízového programu a vydala váš cestovní pas. Občan ČR podmínky splňuje.
  • Biometrický pas vydávaný po 1. 9. 2006.
  • Vyplněný dotazník – zašleme na vyžádání nebo po učinění objednávky.

 V listopadu 2013 vydalo Kanadské Velvyslanectví vyhlášení o zrušení vstupních turistických víz do Kanady pro české občany.

Od 15. 3. 2016 bude nově pro letecké cesty do Kanady vyžadována cestovní registrace eTa. Jedná se o registraci pro občany států, které mají s Kanadou bezvízový styk.

eTa bude platná po dobu platnosti pasu, nejdéle však pět let.

K vyřízení je potřeba platný pas a vyplněný dotazík.

Držitelé jiných víz do Kanady registraci eTa nepotřebují.

Cena

  • 700 CZK/osoba

Doba vyřízení

cca 5 dní

Podrobnosti

O vstupu do Kanady rozhoduje kanadský imigrační úředník, který může délku pobytu na základě vlastního uvážení a bez nutnosti svůj krok zdůvodňovat zkrátit na méně než 6 měsíců. V takovém případě vyznačí délku povoleného pobytu do cestovního pasu buď formou záznamu u vstupního razítka či vlepením samostatného štítku. Cestující je povinen do stanoveného data území Kanady opustit. Při vstupu na území Kanady může být cestující podroben krátkému pohovoru a může být vyzván ke kontrole zavazadel. Přihlašovací povinnost v Kanadě neexistuje.
V případě zájmu o prodloužení pobytu je třeba o toto požádat imigrační úřady (sídlí v hlavních městech jednotlivých kanadských provincií), a to nejpozději 30 dnů před vypršením povolené doby pobytu. Žádost o prodloužení pobytu podléhá nevratnému poplatku, který se dle typu pobytu pohybuje v rozmezí od 75–150 CAD. V žádném případě se nedoporučuje pokoušet se o prodloužení pobytu vycestováním do USA a okamžitým návratem do Kanady. Porušení kanadských imigračních předpisů může vyústit v deportaci, event. několikaletý zákaz vstupu do Kanady.

Každý návštěvník musí imigračnímu úředníkovi předložit cestovní doklad (čeští občané musí předložit cestovní pas se strojově čitelnou zónou) s platností pokrývající celou dobu plánovaného pobytu na území Kanady a na vyzvání dále prokázat dostatek finančních prostředků, dobrý zdravotní stav a úmysl Kanadu včas opustit. Českým občanům se doporučuje cestovat na biometrický pas obsahující alespoň jednu prázdnou (nepopsanou) stránku. V případě pochybností či netypických parametrů cesty je vhodné kontaktovat příslušné kanadské Velvyslanectví.

V zájmu minimalizace rizika odmítnutí vstupu dále českým cestujícím doporučujeme zajistit si následující podklady:
- kompletní harmonogram cesty včetně zpáteční letenky,
- doklad o dostupných finančních prostředcích dostatečných pro plánovaný pobyt v Kanadě (výpis z bankovního účtu, platební karty, cestovní šeky apod.); výše těchto prostředků není přesně stanovena, rozhodujícím faktorem je délka a charakter pobytu; pro turistické účely je doporučena částka 100 – 150 CAD na osobu a den; finanční prostředky lze prokázat v hotovosti nebo v cestovních šecích, kreditních kartách apod.,
- doklad o zajištěném ubytování,
- doklad o zajištěném cestovním zdravotním pojištění,
- při služebních cestách pozvání od kanadského partnera, při návštěvě rodiny či přátel pozvání od nich,
- doklad prokazující dobrý zdravotní stav; v praxi např. doklad prokazující, že cestující netrpí nakažlivou snadno přenosnou nemocí (tuberkulóza, ale např. nikoliv AIDS); v případě osob s pracovním povolením mohou imigrační orgány požadovat v závislosti na typu práce zdravotní vysvědčení.

 

Osoby mladší 18 let, které do Kanady cestují buď samostatně, či v doprovodu pouze jednoho rodiče, by si měly pro imigrační úředníky obstarat notářsky ověřený písemný souhlas rodičů či druhého rodiče (event. jiného zákonného zástupce) s jejich cestou. V případě osob mladších 18 let cestujících samostatně by písemný souhlas měl obsahovat kontaktní údaje na osobu, která bude za nezletilého v Kanadě během jeho pobytu odpovídat. Tyto podklady musí být vyhotoveny v úředním jazyce Kanady, tj. buď v anglickém, či francouzském jazyce, nebo do těchto jazyků přeloženy.

Dotaz/objednávka

Říkají o nás

„Chtěl bych Vám touto cestou ještě jednou poděkovat za Vaši ochotu a výborné služby, které jste mi v průběhu vyřizování všech potřebných náležitostí poskytli. Byl jsem velice spokojen a v případě další potřeby se zcela jistě opět obrátím na Vás. Vaši kancelář rád doporučím všem cestovatelům....“ (více)
„Chtěl bych Vám touto cestou ještě jednou poděkovat za Vaši ochotu a výborné služby, které jste mi v průběhu vyřizování všech potřebných náležitostí poskytli. Byl jsem velice spokojen a v případě další potřeby se zcela jistě opět obrátím na Vás. Vaši kancelář rád doporučím všem cestovatelům.“
– Petr Polák
Zobrazit všechna doporučení...
Pronajmout si auto
Zakoupit letenku

Ochrana vašeho soukromí

Souhlasím

Tento web využívá cookies ke sledování vašeho chování na webu a získávání statistických informací o návštěvnosti.

Kliknutí na tlačítko „Souhlasím“ nebo kamkoliv mimo toto oznámení vnímáme jako udělení souhlasu s využíváním cookies
a předáním údajů o vašem chování na webu provozovatelům sledování návštěvnosti. Podrobnosti najdete v podmínkách ochrany osobních údajů.