Článek

Můj nejlepší Silvestr (v Thajsku)

Každý má jinou představu o ideální oslavě příchodu Nového roku. Já neměla žádnou, dokud jsem jeden nestrávila v Thajsku....
Ohňostroj na Krabi Ostrůvky u Krabi Lampion Most přes řeku Kwai Ayutthaya Buddha

Nemám ráda Silvestra, nikdy jsem ho moc nemusela a když to jde, vůbec ho neslavím.

Na jeden nebo dva ale vzpomínám ráda. Jeden jsme s manželem promarodili, tak jsme si ho vynahradili o pár dní později a hráli člověče nezlob se s lahví becherovky, o tom ale dneska psát nebudu.

 Ten druhý byl na přelomu let 2005/6, když jsme žili v Pákistánu. Odletěli jsme na svojí první dovolenou, přes Vánoce a Silvestra, do Thajska. Rodičům se to moc nelíbilo, bylo to jen rok po zemětřesení a následné vlně tsunami. My jsme ale ten rok už jedno tragické zemětřesení v Pákistánu měli za sebou a jaká je šance, že se vám to stane dvakrát za jeden rok, no řekněte?

 Už při letu s Thai Airways jsme pookřáli, vidět ty krásné nazdobené usměvavé letušky bylo po půlroce zamračených pákistánců jako balzám na duši. Z letadla už jsme vystupovali s úsměvem na rtech. A pak už to bylo jen lepší. Možnost nosit šortky a tílka, bezpečné stravování na ulici, čerstvé ovoce na každém rohu, všude usměvaví milí lidé, úchvatné památky, prostě ráj.

 Nejdříve jsme pobyli dva dny v Bangkoku, pak jsme se podívali do Ayutthayi a do Kanchnaburi na most přes Řeku Kwai. Poté jsme na týden zakotvili na Krabi, hotel jsme si raději vybrali na kopečku, jistota je jistota.

 Silvestrovský večer jsme zahájili (během naší dovolené už poněkolikáté) v místní restauraci s jejich chicken with cashew nuts. Poté jsme se jako tradičně stavili u místní muslimky s vozíkem na palačinky – tam jsme byli každý den minimálně jednou. A na závěr jsme si u jedné maringotky/baru koupili míchané nápoje a vydali se na pláž.

 Na pláži bylo kupodivu skoro prázdno, tak jsme si vegetili a pozorovali desítky zapálených lampionů, jak se líně vznášejí k nebi. Jako perlička poté ještě následoval úžasný ohňostroj nad mořem. Jen těžko bych hledala lepší způsob jak strávit Silvestra. Aspoň pro mě lepší způsob asi neexistuje.

 

Text a foto: Petra Marečková

1 komentáře

Vložte komentář


Vložte komentář

Zveřejněte své zážitky!

  • Chcete se podílet na obsahu této sekce?
  • Máte zajímavý zážitek z cest, který byste rádi zveřejnili na webu?
  • Chcete ostatním ukázat své fotografie?
  • Chcete dopočit nějaké místo nebo zemi?
  • Potřebujete radu?
Vložte příspěvek

Ochrana vašeho soukromí

Souhlasím

Tento web využívá cookies ke sledování vašeho chování na webu a získávání statistických informací o návštěvnosti.

Kliknutí na tlačítko „Souhlasím“ nebo kamkoliv mimo toto oznámení vnímáme jako udělení souhlasu s využíváním cookies
a předáním údajů o vašem chování na webu provozovatelům sledování návštěvnosti. Podrobnosti najdete v podmínkách ochrany osobních údajů.